Marijampolėje degė šiukšliavežės priekaba

Marijampolėje degė aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ šiukšliavežės priekaba.

Ugniagesiams teko gesinti degančią šiukšliavežio priekabą.<br>J. Elinsko (ELTA) asociatyvi nuotr.
Ugniagesiams teko gesinti degančią šiukšliavežio priekabą.<br>J. Elinsko (ELTA) asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2024, 9:04 AM, atnaujinta May 16, 2024, 12:22 PM

Kaip pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, trečiadienį, 11.24 val., gautas pranešimas, kad Ramybės gatvėje užsidegė šiukšliavežė, dega priekaba. Ji užsidegė, kai iš buitinių atliekų konteinerių buvo renkamos atliekos.

Vairuotojas pastebėjo iš šiukšliavežės bunkerio smilkstančius dūmus. Darbuotojas reagavo nedelsdamas – sustojo, išstūmė atliekas, pradėjo gesinti ir iškvietė ugniagesius.

Atvykus ugniagesiams, atviro degimo nebuvo, šiukšlės jau buvo išverstos iš automobilio puspriekabės ant žemės ir įmonės darbuotojų apgesintos miltelių gesintuvu.

Dėl smilkimo 6 metrų pločio ir 3 metrų aukščio šiukšlių krūva perkasta ir perlieta vandeniu.

„Tikėtina, kad šį gaisrą sukėlė į konteinerį išmesti dar karšti pelenai, tarp atliekų pastebėta ir tepalo. Tokie incidentai dar kartą rodo ir primena, kaip svarbu gyventojams atsakingai elgtis su atliekomis, kitu atveju tai gali tapti nelaimingų atsitikimų priežastimi“, – Eltai komentavo „Ecoservice“ Regiono atliekų surinkimo administravimo vadovė Eglė Mikalauskienė.

Per šį incidentą nei žmonės, nei turtas nenukentėjo. Įsitikinus, kad pavojaus ugniai plisti nebėra, teritorija buvo iš karto sutvarkyta, atliekų surinkimas Marijampolėje toliau vyko pagal numatytą grafiką.

ELTA primena, kad panašus gaisras kilo praeitą savaitę Vilniuje. Gegužės 7 dieną taip pat aplinkotvarkos bendrovės „Ecoservice“ šiukšliavežėje užsidegė, kaip manoma, gyventojų į konteinerį išmestos degiosios atliekos.

Ryte Vilniuje, surinkus atliekas iš požeminių konteinerių, buvo pastebėti dūmai šiukšliavežės atliekų bunkeryje.

Vairuotojas, pastebėjęs dūmus, elgėsi kaip numatyta instrukcijose: iš karto sustojo, gaisrą bandė gesinti, nepavykus, išstūmė atliekas iš šiukšliavežės, apie įvykį pranešė tarnyboms.

Per šį įvykį žmonės nenukentėjo žmonės, taip pat pavyko išvengti šiukšliavežės apgadinimo.

Atliekų tvarkytoja primena, kad į konteinerius jokiais būdais negalima mesti pavojingų, degių, sprogių medžiagų, taip pat ir karštų pelenų bei baterijų ar akumuliatorių, nes tai gali tapti nelaimingų atsitikimų priežastimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.